Postduiven
Home ContactSitemapDocumentatie aanvraag
Nederlands
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
###WACHTWOORDVERGETEN###
Dierenkliniek Broekhuizen
Informatie over Postduiven
Postduiven, wat is belangrijk ?

Atleten, zo moeten postduiven worden gezien; ze leveren topprestaties en kunnen deze alleen leveren als ze in optimale conditie verkeren en een juiste verzorging krijgen.

Kies voor een goede mengeling van voer afgestemd op de fase van het jaar. Een goede rui periode is noodzakelijk om in het vliegseizoen tot topprestaties te kunnen komen.

Gezondheidscontrole om sluimerende ziekten op te sporen ; regelmatig mestcontrole, microscopische controle van de ontlasting en eventueel bacteriologisch onderzoek (salmonella) brengt afwijkingen in het lichaam aan het licht; keeluitstrijkjes voor besmetting met trichomonas.

Vaccinatie tegen paramyxo virus infectie is verplicht maar ook noodzakelijk om te voorkomen dat het virus insluipt in de collectie en steeds weer opnieuw de kop gaat opsteken.

Tijdige behandeling van adeno-coli complex, een lastig te bestrijden probleem vooral als het adeno virus een rol speelt; de e coli bacterie is meestal wel goed te bestrijden maar het adeno virus is ongevoelig voor geneesmiddelen.

Pokken-difterie, zeer besmettelijke aandoening van huid, washuid van neusdoppen en mondholte. Tegenwoordig niet meer goed te voorkomen omdat het vaccin uit de handel is genomen.

One eye cold, ontsteking van bindvlies van meestal een van beide ogen; vrij besmettelijk, gaat als een lopend vuurtje door het bestand.

Operaties van velerlei aard zijn mogelijk waarbij te denken valt aan botbreuken van poten/vleugels, verwijdering van gezwellen, hechten van diverse soorten verwonding.

Contactgegevens

Dierenkliniek Broekhuizen
Sint Antoniusstraat 8
4902 PV Oosterhout

Tel: 0162 432 284


 
Apotheek open
Maandag t/m vrijdag
9.00 tot 17.30
 
Locatie
Voor meer informatie over onze locatie
 
 
Facebook
www.facebook.com/dierenkliniekbroekhuizen