Vogel
Home ContactSitemapDocumentatie aanvraag
Nederlands
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
###WACHTWOORDVERGETEN###
Dierenkliniek Broekhuizen
Informatie over de Vogel
Uw vogel, wat is belangrijk?

Huisvesting: een vogel moet een voldoende ruime kooi hebben om korte vliegbewegingen te kunnen maken. Ook dienen in de leefomgeving voldoende interessante prikkels en uitdagingen te zijn. Geef uw vogel dus aandacht, praat en speel met uw dier, en voorzie de kooi van speelgoed (probeer uit wat uw vogel leuk vindt). Zorg ervoor dat voer en drinkwater niet met uitwerpselen of vuil verontreinigd worden. Verwijder de uitwerpselen dagelijks.
 
Voeding dient te bestaan uit goed uitgebalanceerd zaadmengsel en eivoer eventueel aangevuld met verantwoorde extraatjes. De voeding moet voldoende vitaminen en mineralen bevatten. Voederbakje niet bijvullen totdat alles is opgegeten: de vogel moet niet de gelegenheid krijgen om selectief te eten en alleen datgene uit het voer te pakken wat het lekkerst is. Beperk vooral de opname van oliehoudende zaden als zonnepitten en pinda’s.
Gepelleteerde voeding is qua samenstelling ideaal.

Vleugels knippen om de vogel ook buiten de kooi te kunnen laten. Vooral papegaaien zijn zeer intelligente vogels die behoefte hebben aan vrijheid maar natuurlijk niet de gelegenheid moeten krijgen om te kunnen ontsnappen.

Nagels knippen en snavel modelleren, de nagels kunnen hinderlijk lang worden waardoor de vogel niet meer stabiel en rustig op de ruststok kan zitten. De snavel kan soms lang doorgroeien waardoor de voedselopname niet meer goed mogelijk is; in dit geval moet de snavel worden geremodelleerd.

Douche sproei beurt houdt uw vogel gelukkig; in natuurlijke omstandigheden nemen vogels zeer regelmatig een bad waarmee ze hun verenkleed in orde houden waardoor ze zich prettiger voelen.

Ontwormen is vooral van belang bij kromsnaveligen als parkieten en papegaaiensoorten.

Bestrijding van ectoparasieten zoals mijten en luizen; deze veroorzaken irritatie en onrust, kunnen bloedzuigen en ziekten overbrengen..
Contactgegevens

Dierenkliniek Broekhuizen
Sint Antoniusstraat 8
4902 PV Oosterhout

Tel: 0162 432 284


 
Apotheek open
Maandag t/m vrijdag
9.00 tot 17.30
 
Locatie
Voor meer informatie over onze locatie
 
 
Facebook
www.facebook.com/dierenkliniekbroekhuizen