Konijn
Home ContactSitemapDocumentatie aanvraag
Nederlands
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
###WACHTWOORDVERGETEN###
Dierenkliniek Broekhuizen
Informatie over het konijn
Uw konijn, wat is belangrijk ?

Gebitscontrole: uw konijn is een knaagdier en het gebit en de werking van het gebit is voor het dier van levensbelang; gebitsafwijkingen als te lange snijtanden maar ook doorgegroeide kiezen kunnen tot pijnlijke storingen leiden en zelfs ontsteking en abcesvorming tot gevolg hebben.

Voeding: droogvoer in pelletvorm is uitgebalanceerd, bevat alle belangrijke voedingsstoffen en veel ruwe vezels. Onbeperkt hooi geven. Zorg voor schoon drinkwater zonder verontreinigingen.
 
Bescherming tegen myxomatose en VHD-syndroom middels vaccinatie; beide ziekten kennen vaak een dodelijke afloop en worden door stekende insecten, vooral muggen, overgebracht. In het voorjaar bieden wij u de mogelijkheid om uw dier te laten vaccineren.
 
Nagels knippen is regelmatig nodig.

Vachtverzorging vooral bij langharige konijnen belangrijk, huidproblemen worden voorkomen, er is controle op huidschimmel en parasieten en tevens wordt de opname van haren via de mond verminderd wat de kans op vorming van haarballen en buikklachten kleiner maakt.

Ziektekosten Ė u kunt een ziektekostenverzekering afsluiten voor uw konijn

Castratie en sterilisatie beÔnvloeden het gedrag van uw dier in gunstige zin en zorgen er vanzelfsprekend voor dat voortplanting onmogelijk wordt.

Afspraak gemaakt voor operatie : uw konijn niet nuchter houden maar gewoon laten eten; ook wat voedsel meenemen zodat de patiŽnt ook na de operatie direct weer wat kan eten.
Contactgegevens

Dierenkliniek Broekhuizen
Sint Antoniusstraat 8
4902 PV Oosterhout

Tel: 0162 432 284


 
Apotheek open
Maandag t/m vrijdag
9.00 tot 17.30
 
Locatie
Voor meer informatie over onze locatie
 
 
Facebook
www.facebook.com/dierenkliniekbroekhuizen