Hond
Home ContactSitemapDocumentatie aanvraag
Nederlands
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
###WACHTWOORDVERGETEN###
Dierenkliniek Broekhuizen
Informatie over de Hond
Uw hond, wat is belangrijk ?

Bescherming tegen ernstige, soms dodelijke virusinfecties middels jaarlijkse vaccinatie en tegen inwendige en uitwendige parasieten. Ontwormen ieder kwartaal, vlooien en teken bestrijding maandelijks.
Als alternatief voor frontline bevelen wij prac-tic pipetten of advantix/advantage pipetten aan.
Wij hanteren het entschema van de firma intervet, een autoriteit op het gebied van huisdierenvaccins. Dat betekent dat het ene jaar een volledige enting wordt gegeven en het andere jaar een meer beperkte vaccinatie wordt toegepast.

Gezondheidscontrole tenminste eenmaal per jaar bijvoorbeeld met de vaccinatie. U ontvangt van ons jaarlijks een uitnodiging voor de vaccinatie en controle. Geen uitnodiging ontvangen ? dan vragen  wij u om zelf even contact op te nemen met de kliniek.

Chippen om uw dier te kunnen identificeren bij vermissing. Tevens verplicht als u met uw hond op vakantie naar het buitenland gaat.

De juiste voeding voor elke leeftijdsfase en dieetvoeding voor behandeling van bepaalde ziekten. Ons advies: een complete voeding van specific.

Ziektekostenverzekering als waarborg voor medische kosten. Bent u verzekerd bij proteq dan kunt u de clientenpas laten zien bij melding aan de balie - wij kunnen de nota dan direkt indienen bij de verzekering. U hoeft in dat geval niet zelf af te rekenen.

Gedragscursus volgen liefst al puppycursus en daarna gehoorzaamheidscursus om een gesocialiseerde prettige huisgenoot te krijgen

Beweging en activiteit zijn voor de hond essentieel; vanzelfsprekend zijn de uitlaatbeurten dagelijkse routine maar uw hond heeft veel meer beweging nodig zoals een fijne bos of strandwandeling.

Gewichtscontrole liefst een paar keer per jaar om te zorgen dat uw dier op het ideale lichaamsgewicht blijft en dus een gezond en lang leven tegemoet kan zien. Onze weegschaal staat in de wachtruimte: u kunt zonder afspraak binnenlopen om het gewicht van uw dier te controleren.

Loopsheidpreventie kan via medicatie of, beter, operatief. Geen fokplannen? Dan adviseren wij een operatie waarbij de hormoon producerende eierstokken en de baarmoeder worden verwijderd waardoor de loopsheid verdwijnt en de kans op kanker verminderd. Deze operatie is dankzij moderne technieken zeer veilig uit te voeren en heeft een kleine buikwond tot gevolg. Het beste is de ingreep op jonge leeftijd uit te voeren. Het beste is om de hond 1 x loops te laten worden en daarna de operatie te laten uitvoeren.

Mannelijke dieren kunnen worden gecastreerd indien het gedrag voor overlast zorgt. Markeergedrag met urineren of hypersexueelgedrag kan erg lastig zijn. Oplossingen zijn medicinale castratie of operatieve castratie indien nodig al op jonge leeftijd.

Afspraak gemaakt voor operatie: uw hond nuchter houden, dwz vanaf 19.00 uur de dag voor de operatie geen voeding meer geven, wel drinken! De dag van de operatie de hond goed uitlaten en tussen 9.00 en 9.15 uur melden bij de balie in de dierenkliniek. Svp dierenpaspoort meebrengen en telefoonnummer achterlaten waar u te bereiken bent. Bij ophalen krijgt u schriftelijke instrukties mee wat te doen en waar op te letten.
Contactgegevens

Dierenkliniek Broekhuizen
Sint Antoniusstraat 8
4902 PV Oosterhout

Tel: 0162 432 284


 
Apotheek open
Maandag t/m vrijdag
9.00 tot 17.30
 
Locatie
Voor meer informatie over onze locatie
 
 
Facebook
www.facebook.com/dierenkliniekbroekhuizen